Безплатни музеи в Париж

Безплатни музеи в Париж
4.8/5 - (26 votes)

Париж е известен с красивата си архитектура и емблематични забележителности, но в него се намират и някои от най-добрите музеи в света. Градът отдавна е дестинация за любителите на изкуството и културата, като разполага с десетки известни галерии и колекции. Но знаете ли, че много от тези невероятни културни забележителности са безплатни? Независимо дали искате да откриете творбите на някои от най-известните художници в света или да изследвате древни артефакти от цял свят, Париж предлага изобилие от безплатни музеи, които със сигурност ще зарадват всеки тип посетители. В този блог ще разгледаме някои от най-добрите безплатни музеи в Париж – прочетете, за да научите повече!Музей Лувър

Лувърът е един от най-известните музеи в света, а също и един от най-големите. Разположен в сърцето на Париж, Лувърът е дом на стотици хиляди произведения на изкуството – от древни египетски артефакти до ренесансови картини. Най-известен с това, че в него се съхранява Мона Лиза, Лувърът е задължителна забележителност за всеки любител на изкуството. Входът е безплатен за всички през първата неделя на всеки месец.

Музей д’Орсе

Музеят д’Орсе е един от най-популярните музеи в Париж и е лесно да се разбере защо. Музеят се помещава в преустроена железопътна гара, а колекцията включва творби на някои от най-известните френски художници, сред които Моне, Реноар и Ван Гог. Най-добрата част? В първата неделя на всеки месец входът е безплатен за всички.

Безплатни музеи в Париж

Център Помпиду

Център Помпиду е парижкият музей на модерното изкуство. В него се съхранява една от най-големите колекции на модерно и съвременно изкуство в света. Музеят се намира в парижкия квартал Бобур, на улица дю Ренар. Наречен е на своя основател, президента Жорж Помпиду.
Музеят има пет етажа, всеки от които е с различна функция. Долните етажи са предназначени за изложби, а горните – за образователни програми, офиси и други функции. От последния етаж на музея се открива панорамна гледка към Париж.

Свързани теми:  Kак да се придвижваме във Виена
Безплатни музеи в Париж

Музей Роден

Музеят „Роден“ в Париж е един от най-популярните музеи в града, и за това има основателна причина. В него се помещава невероятна колекция от творби на великия френски скулптор Огюст Роден, включително някои от най-известните му произведения като „Мислителят“ и „Целувката“. Най-хубавото от всичко е, че входът за музея е безплатен!

Ако сте почитатели на творчеството на Роден или дори ако просто искате да научите повече за него, посещението в Музея Роден е задължително. Ще можете да видите отблизо някои от най-емблематичните му скулптури и да научите повече за живота и творчеството му чрез експонатите в музея. Повярвайте ни, струва си да се преборите с тълпите!

Заключение

Посещението на Париж може да бъде чудесно преживяване, особено ако се възползвате от многото безплатни музеи, които се намират в града. От класическото изкуство в Лувъра до модерното изкуство , има много начини да опознаете и оцените културата на Париж, без да харчите много пари.

Вижте още

Билети за лондонското око

Билет за финал на шампионска лига

Истанбулският аквариум билети