Какво мога да нося в ръчния си багаж в самолета

ограничения Съществуват и други ограничения за това какво можете да вземете със себе си в ръчния си багаж. Например не можете да внасяте течности, гелове или аерозоли в опаковки с вместимост над 100 ml. Тези предмети трябва да бъдат поставени в прозрачна, запечатваща се найлонова торбичка и да се представят отделно на охраната. Освен това можете да внесете само един артикул за безмитна търговия на човек.
4.7/5 - (12 votes)

Знаете ли акво може да носите в ръчния си багаж в самолета?

Нека си признаем – летенето с ръчен багаж може да бъде стресиращо. С толкова много ограничения и разпоредби за това какво можете и какво не можете да вземете със себе си, не е чудно, че толкова много пътници са несигурни. В тази статия ще ви разясним какво точно можете и какво не можете да вземете в ръчния си багаж, когато пътувате със самолет. Ще се уверим, че знаете кои предмети са забранени, както и какви са евентуалните ограничения за размер или тегло. В края на тази статия трябва да разполагате с цялата необходима информация, за да сте сигурни, че ръчният ви багаж е опакован безопасно и готов за следващия ви полет!

Течности

Съществуват много различни видове течности, които можете да носите в ръчния си багаж в самолета. Те включват:

-Вода: Можете да вземете със себе си в самолета затворена бутилка с вода. Не забравяйте да пиете много вода преди полета, за да сте хидратирани.

-Кафе: Чаша кафе или чай е чудесен начин да се събудите по време на дълъг полет. Можете също така да си купите кафе или чай на летището преди полета.

-Алкохолни напитки: Разрешено е да вземете със себе си в самолета запечатани опаковки с алкохол. Имайте предвид обаче, че няма да можете да консумирате тези напитки, докато не кацне самолетът.

-Гелове и кремове: Можете да вземете със себе си в самолета контейнери с гелове и кремове в размер за пътуване. Те могат да бъдат полезни за поддържане на хидратацията на кожата ви по време на дълъг полет.

-Макиаж: Можете да вземете със себе си грим в самолета. Само не забравяйте да го опаковате в затваряща се торбичка, за да не се разпилее в ръчния ви багаж.

Какво мога да нося в ръчния си багаж в самолета

Електроника

Когато става въпрос за опаковане на електрониката за полет, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Като начало се уверете, че всички ваши устройства са напълно заредени, преди да тръгнете за летището. Това ще гарантира, че ще можете да ги използвате по време на пътуването и ще избегнете всякакви потенциални главоболия.

Свързани теми:  Билети за галерия Уфици онлайн

Що се отнася до това какви устройства можете да вземете със себе си, TSA има няколко насоки. Разрешено е да носите лаптопи, таблети, електронни четци и телефони в ръчния и регистрирания си багаж. Съществуват обаче ограничения за това колко литиеви батерии можете да вземете със себе си. Не забравяйте да проверите уебсайта на TSA за повече информация по този въпрос.

Лични вещи

Има няколко предмета, които е позволено да носите в ръчния си багаж в самолета, но има ограничения за това какво можете да вземете със себе си. Ето списък на личните вещи, които можете да носите в ръчния си багаж:

 • Портфейл
 • Паспорт
 • бордна карта
 • Пари в брой
 • Кредитни карти
 • Бижута
 • Часовници
 • Очила
 • Контактни лещи и разтвори
 • Ключове
 • Мобилен телефон

Ограничения

Съществуват и други ограничения за това какво можете да вземете със себе си в ръчния си багаж. Например не можете да внасяте течности, гелове или аерозоли в опаковки с вместимост над 100 ml. Тези предмети трябва да бъдат поставени в прозрачна, запечатваща се найлонова торбичка и да се представят отделно на охраната. Освен това можете да внесете само един артикул за безмитна търговия на човек.

Вижте още

Kак да се придвижваме във Виена

Кораб по Сена в Париж цена на билета

Кога са най-евтини самолетните билети