Кога са най-евтини самолетните билети

Кога са най-евтини самолетните билети
4.9/5 - (16 votes)

Кога да резервирате най-евтините самолетни билети – Основното ръководство

Когато резервирате полетите си внимателно, можете да спестите много от цените. Това обаче невинаги е толкова просто. В зависимост от това откъде летите и колко искате да похарчите, някои от най-евтините авиокомпании предлагат смешни цени. Ето защо е важно да си напишете домашното и да знаете кога да резервирате най-евтините самолетни билети. Ето няколко съвета за това кога да резервирате евтини самолетни билети:

Не резервирайте билет в последната минута

Винаги има билети, които са разпродадени в деня преди излитането на самолета. Не се подлъгвайте по рекламите в последната минута, които обещават по-евтини билети. Тези оферти обикновено се отнасят за полети, които започват или завършват в определен град. Така че може да се окаже, че ще платите повече за този самолетен билет. Ако трябва да резервирате полет в последната минута, помислете дали да не използвате уебсайтове като CopaNow или Fetchbis. Тези уебсайтове ви позволяват да търсите оферти за билети в последната минута, като използвате популярни градове и дестинации. Можете също така да се опитате да направите резервация колкото е възможно по-рано. Например, ако ще пътувате до Париж на 1 юни, опитайте се да резервирате билетите си поне месец по-рано.

Познайте разликата между тарифите в последната минута и редовните тарифи

Това, че сте резервирали билет в последната минута, не означава, че авиокомпанията предлага същата цена като всички останали. Въпреки че тарифите в последната минута обикновено са по-евтини от редовните, често има огромни разлики в цените в зависимост от това кои полети са продадени. Търсейки оферти за полети в уебсайтове като Expedia, често можете да определите кои полети се продават последни. Но направете проучване: някои авиокомпании продават билети за първа класа с допълнителни удобства само за определени полети. За разлика от билетите в последната минута, не е нужно да гадаете кои полети ще бъдат разпродадени. Всички големи авиокомпании продават автобусна класа за определени полети и това са билетите, които искате.

Не се страхувайте да се пазарите

Пазаренето е не само добър начин да се защитите, когато става въпрос за закупуване на евтини самолетни билети; то е и чудесен начин да покажете на домакините, че знаете как да получите добра цена. Когато се пазарите, не се страхувайте да започнете разговор за цената. Не е необходимо да купувате на авиокомпанията най-скъпото място в самолета или най-скъпата чанта. Започнете разговор за цената на едно кафе или на ролка тоалетна хартия. Не се срамувайте: пазарете се усилено, когато пътувате в чужбина.

Знайте правата си, когато летите

Пътуването в чужбина е нещо повече от това да се отправите към следващата дестинация. То е свързано и с изучаването на нови начини на действие и опознаването на нова култура. Това означава, че трябва да внимавате за правата си и отношението към вас, докато пътувате в чужбина. Това включва начина на пътуване, документите, които трябва да носите, и информацията, която трябва да предоставите на властите, когато сте в чужбина. Имате право да: – да попитате за цената на каквото и да било, преди да го купите – Да поискате референтни номера, преди да направите покупка – да получите безпроблемно печат в паспорта си – да откажете да покажете на агента по продажба на билети разпечатани билети или бордни карти – да откажете да покажете бордната си карта на летищния контролен пункт

Последни думи

Когато резервирате полетите си внимателно, можете да спестите много от цените. Не винаги обаче е толкова просто. В зависимост от това откъде летите и колко искате да похарчите, някои от най-евтините авиокомпании предлагат смешни цени. Ето защо е важно да си напишете домашното и да знаете кога да резервирате най-евтините самолетни билети. Ето няколко съвета за това кога да резервирате евтини самолетни билети: Не резервирайте билет в последната минута Винаги има билети, които са разпродадени в деня преди излитането на самолета. Не се подлъгвайте по рекламите в последната минута, които обещават по-евтини билети. Тези оферти обикновено се отнасят за полети, които започват или завършват в определен град. Така че може да се окаже, че ще платите повече за този самолетен билет. Ако трябва да резервирате полет в последната минута, помислете дали да не използвате уебсайтове като CopaNow или Fetchbis. Тези уебсайтове ви позволяват да търсите оферти за билети в последната минута, като използвате популярни градове и дестинации. Можете също така да се опитате да направите резервация колкото е възможно по-рано. Например, ако ще пътувате до Париж на 1 юни, опитайте се да резервирате билетите си поне месец по-рано.

Знайте правата си при пътуване в чужбина

Пътуването в чужбина е нещо повече от това да се отправите към следващата дестинация. То е свързано и с изучаването на нови начини на действие и опознаването на нова култура. Това означава, че трябва да внимавате за правата си и отношението към вас, докато пътувате в чужбина. Това включва начина на пътуване, документите, които трябва да носите, и информацията, която трябва да предоставите на властите, когато сте в чужбина. Имате право да: – да попитате за цената на каквото и да било, преди да го купите – да поискате референтни номера, преди да направите покупка – да получите печат в паспорта си без никакви проблеми – да откажете да покажете на агента по продажба на билети разпечатани билети или бордни карти – да откажете да покажете бордната си карта на контролно-пропускателен пункт на летището

Заключителни думи

Когато резервирате полетите си внимателно, можете да спестите много от цените. Не винаги обаче е толкова просто. В зависимост от това откъде летите и колко искате да похарчите, някои от най-евтините авиокомпании предлагат смешни цени. Ето защо е важно да си напишете домашното и да знаете кога да резервирате най-евтините самолетни билети. Ето няколко съвета за това кога да резервирате евтини самолетни билети: Не резервирайте билет в последната минута Винаги има билети, които са разпродадени в деня преди излитането на самолета. Не се подлъгвайте по рекламите в последната минута, които обещават по-евтини билети. Тези оферти обикновено се отнасят за полети, които започват или завършват в определен град. Така че може да се окаже, че ще платите повече за този самолетен билет. Ако трябва да резервирате полет в последната минута, помислете дали да не използвате уебсайтове като CopaNow или Fetchbis. Тези уебсайтове ви позволяват да търсите оферти за билети в последната минута, като използвате популярни градове и дестинации. Можете също така да се опитате да резервирате колкото се може по-рано. Например, ако ще пътувате до Париж на 1 юни, опитайте се да резервирате билетите си поне месец по-рано.

Вижте още

Самолетни билети-директни полети от България

Полет София-Малага продължителност

Продължителност на полет София-Лондон