Лондонската кула билети

Лондонската кула
4.3/5 - (16 votes)

Посещението на Лондонската кула е задължително за всеки, който иска да опознае богатата история и култура на града. Въпреки това може би се чудите за цените на билетите и какво прави тази атракция толкова популярна. В тази статия в блога ще разгледаме цените на билетите за кулата и ще се потопим в нейната завладяваща история и какво я прави толкова специална. Ще обсъдим и някои от уникалните дейности, на които посетителите могат да се насладят, докато посещават кулата. Прочетете за повече информация за една от най-емблематичните забележителности на Лондон.Кулата в Лондон

Лондонската кула е една от най-известните и емблематични забележителности в света. Тя е символ на Обединеното кралство и неговата столица Лондон. Кулата е построена през 1078 г. от Уилям Завоевателя и е била използвана като кралски дворец, затвор и място за екзекуции. Днес кулата е основна туристическа атракция и в нея се намират английските короновани скъпоценности. Кулата е известна и със своите гарвани, за които се твърди, че предпазват кулата от вреди


С какво е известна Лондонската кула?

Лондонската кула е особено известна с това, че е била затвор. В продължение на векове в нея са били настанявани някои от най-известните престъпници в Англия, включително много политически затворници. Най-известният затворник вероятно е Ан Болейн, една от съпругите на крал Хенри VIII. Тя е била затворена в Тауър, преди да бъде екзекутирана през 1536 г.

Как да получите билети

Кулата в Лондон

Цената на билета за влизане в Лондонската кула варира в зависимост от начина на закупуването му. Ако резервирате билета си предварително онлайн, можете да спестите до 10% от стандартната цена. Предлагат се и различни комбинирани билети, които включват вход за други близки атракции, като London Bridge Experience и музея на восъчните фигури Madam Tussauds.
Ако искате да посетите Лондонската кула, трябва да закупите билет. Билетите могат да бъдат закупени онлайн или на входа. Цената на билета варира в зависимост от начина на закупуване и времето на посещение.

Свързани теми:  Дворецът Шьонбрун във Виена

Обикновено онлайн билетите са по-евтини от тези, закупени на входа. Освен това често можете да намерите отстъпки и промоции за онлайн билети. Ако знаете кога искате да го посетите, най-добре е да закупите билетите си предварително. Това ще ви гарантира, че ще получите възможно най-ниската цена.

Заключение

Билетите за Лондонската кула предлагат на посетителите възможност да разгледат една от най-емблематичните забележителности в Лондон. Историята и разказите, свързани с Тауър, го превръщат в интересно и незабравимо преживяване, на което могат да се насладят всички. Цените на билетите са разумни и варират в зависимост от това какво е включено във всеки пакет. При толкова много неща, които можете да видите и правите в Тауър, не е чудно защо тази популярна атракция привлича посетители от стотици години!

Вижте още

Дворецът Долмабахче билети

Билети за музея Прадо

Билет за Дисниленд в Париж