Музеят на Ван Гог в Амстердам

музеят на ван гог
4.4/5 - (12 votes)

Искате ли повече информация за Музеят на Ван Гог в Амстердам?

За мнозина музеят на Ван Гог в Амстердам е задължителна дестинация за посещение. Представяйки най-голямата колекция от произведения на Винсент ван Гог в света, не е чудно защо туристите се стичат в този музей година след година. Но какво да кажем за цените на билетите? Трудно е да планирате бюджета си за всяко пътуване, а ако обмисляте посещение на музея „Ван Гог“, може би се чудите колко трябва да очаквате да платите. В тази публикация в блога ще разгледаме цените на билетите за Музея на Ван Гог в Амстердам, за да можете по-добре да планирате пътуването си.

Цени на билетите за музея на Ван Гог в Амстердам

Музеят на Ван Гог в Амстердам е дом на най-голямата в света колекция от творби на прочутия холандски художник постимпресионист. Посетителите могат да видят над 200 картини, 500 рисунки и 700 писма на Ван Гог, както и множество творби на други художници от неговия период. Музеят се намира в центъра на Амстердам, в близост до музеите Rijksmuseum и Stedelijk Museum.

Цените на билетите за музея на Ван Гог са следните: Възрастни: 17,50 евро Студенти (с валидна лична карта): 8,00 евро Деца (под 18 години): Семеен билет (2 възрастни + 2 деца под 18 години): 42,00 евро

музеят на ван гог

Билетите могат да бъдат закупени предварително онлайн или на място в музея в деня на посещението ви. Препоръчваме да закупите билети предварително, за да избегнете дългите опашки на билетната каса. Влизането в музея е по график, така че моля, не забравяйте да пристигнете в определения за вас часови интервал.

Музеят на Ван Гог е отворен всеки ден от 9:00 до 18:00 часа. Последният вход е в 17:00 ч.

Как да закупите билети за Музея на Ван Гог в Амстердам?

Ако планирате пътуване до Амстердам, посещението на Музея на Ван Гог е задължително. Ето всичко, което трябва да знаете за цените на билетите за този световноизвестен музей.

Свързани теми:  Открийте очарованието на община Ракитово

Входът за Музея на Ван Гог е 17 евро за възрастни, 8 евро за деца на възраст от 6 до 17 години и безплатен за деца на възраст под 5 години. Пенсионерите (65+) и студентите с валиден документ за самоличност също получават отстъпка от 2 евро от цената на билета за възрастни. Можете да закупите билети предварително онлайн или на място в музея в деня на посещението си.

Ако посещавате Амстердам с ограничен бюджет, имайте предвид, че много музеи предлагат безплатен вход в определени дни или след определен час. Например Рийксмузеум е безплатен всеки петък вечер от 17:00 до 21:00 часа. Така че, ако сте гъвкави по отношение на графика си, може да успеете да спестите малко пари, като посетите други музеи в дните, в които те предлагат безплатен вход.

музеят на ван гог

Какво да видите в музея Ван Гог в Амстердам?

В музея има много картини на Ван Гог, както и някои от неговите рисунки. Можете да видите и някои от писмата му, а в музея винаги се провеждат специални изложби. Музеят се намира в Амстердам и е отворен всеки ден от 9:00 до 17:00 часа.

Работно време на музея Ван Гог в Амстердам?

Музеят на Ван Гог е отворен от 9:00 до 17:00 часа всеки ден с изключение на понеделник. Входът е 17 евро за възрастни, 8 евро за деца на възраст от 6 до 18 години и безплатен за деца под 6 години. Предлагат се и отстъпки за студенти, пенсионери и военнослужещи. Билети могат да бъдат закупени онлайн или на касата на музея.

Информация за контакти

Музеят „Ван Гог“ в Амстердам е една от най-популярните туристически дестинации в Нидерландия. Над 2 милиона души посещават музея всяка година. В музея се намира най-голямата колекция от картини и рисунки на Ван Гог в света.

Ако планирате пътуване до Амстердам, ще искате да закупите билетите си предварително. Билети можете да закупите онлайн или на касата на музея. Цената на билета варира в зависимост от това колко дни планирате да посетите и дали искате да имате достъп до аудиогида на музея.

Свързани теми:  Самолетни билети от София до Варна

Ето и информация за контакт с музея „Ван Гог“:

Адрес: Музеумплейн 6, 1071 DJ Амстердам, Нидерландия

Телефонен номер: +31 20 570 5200

Имейл: info@vangoghmuseum.nl

Уебсайт: https://www.vangoghmuseum.nl/

Вижте още

Дворци в околностите на Берлин

Kак да намерите евтини самолетни билети

Пешеходен туризъм по планински маршрути и национални паркове в България