Посещение на Камп Ноу

посещение на camp nou barcelona
4.6/5 - (14 votes)

Интересувате ли се от най-важната информация за посещение на Камп Ноу?

Стадионът „Камп Ноу“ в Барселона е задължителна забележителност за всеки футболен фен. Като най-голям стадион в Европа и дом на ФК Барселона, Камп Ноу е не само впечатляваща гледка, но и играе ключова роля в историята на испанския футбол. Независимо дали посещавате Барселона като част от почивка или просто като футболен фен, посещението на Камп Ноу е незабравимо преживяване. В този блог са описани всички невероятни дейности, на които можете да се насладите при посещението си на Камп Ноу – от разглеждането на емблематичната гледка до гледането на мач.История на Камп Ноу

Преживяването на Камп Ноу започва с обиколка на стадиона с екскурзовод, който разказва историята на възникването на ФК Барселона и неговия великолепен дом. Обиколката включва посещение на съблекалнята, стаята за пресата и президентската ложа. Кулминацията е на самия терен, където посетителите могат да си представят какво е да си играч или треньор на един от най-емблематичните стадиони в света.

ФК Барселона е основан през 1899 г. от група швейцарски, английски и каталунски футболисти, водени от Жоан Гампер. Първият дом на клуба се намира на Carrer Industria, но само след няколко години ФК Барселона надраства скромното си начало и се премества на Camp de Les Corts, където остава почти три десетилетия.

Камп де Лес Кортс е можел да побере повече от 60 000 зрители, но през 50-те години на миналия век популярността на ФК Барселона достига нови висоти и клубът се нуждае от по-голям стадион, за да побере страстните си фенове. През 1954 г. започва строежът на това, което ще се превърне в един от най-известните футболни стадиони в света: Камп Ноу.

Проектиран от Франсеск Митянс-Миро и открит през 1957 г., „Камп Ноу“ е бил дом на някои от най-великите моменти във футбола. От легендарния отбор на Йохан Кройф от 70-те години на миналия век до завладяващия отбор на Пеп Гуардиола от последните години.

посещение на camp nou barcelona

Какво да видите при посещението на Камп Ноу?

  1. Изживяването на Камп Ноу: Това е задължително за всеки, който посещава Барселона за първи път. Надникнете зад кулисите на един от най-известните стадиони в света и научете всичко за историята на ФК Барселона.
  2. Музеят: Посещение на музея на Камп Ноу е задължително за всеки футболен фен. Разгледайте експонати за историята на клуба, вижте сувенири от някои от най-големите имена в играта и разгледайте отблизо самия стадион.
  3. Обиколка: Обиколката на Камп Ноу е идеалният начин да видите всичко, което стадионът предлага. От терена до ВИП зоните – ще можете да разгледате отвътре един от най-големите стадиони в Европа.
  4. Магазинът: Никое посещение на Камп Ноу не би било пълно без спирка в официалния клубен магазин. Вземете си сувенири или се подгответе за следващия мач със стил с продуктите на един от най-емблематичните футболни клубове в Европа.

Как да стигнете до Камп Ноу?

Камп Ноу се намира в западната част на Барселона, точно до магистрала А-2. Ако пристигате от летището, вземете влака RENFE до станция Passeig de Gràcia и след това се прекачете на метрото L3. Слезте на Palau Reial, а оттам е на кратка разходка.

Съвети за посещение на Камп Ноу

Ако посещавате Камп Ноу в Барселона, трябва да имате предвид няколко неща. Първо, въпреки че е възможно да закупите билети в деня на мача, препоръчително е да ги закупите предварително. Второ, имайте предвид, че сигурността на стадиона е затегната и е възможно да има проверки на чанти и лични обиски. Трето, опитайте се да пристигнете по-рано, за да можете да разгледате стадиона и да се потопите в атмосферата преди началото на мача. Четвърто, подгответе се за шумна и страстна публика; „Камп Ноу“ е известен с бурните си фенове. И накрая, не забравяйте да се насладите на местната храна и напитки по време на посещението си – в крайна сметка част от удоволствието да отидете на футболен мач е да опознаете културата на града домакин!

Вижте още

Билети за галерия Уфици онлайн

„Светът на Хари Потър“ в Лондон

Защо хотел Перелик е идеалното място за корпоративно събитие?