Самолетни билети от София до Варна

самолетни билети софия варна
4.8/5 - (12 votes)

Търсите ли евтини самолетни билети от София до Варна?

Ако търсите евтини и удобни самолетни билети от София до Варна, тогава не търсете повече. В тази публикация ще разгледаме различните авиокомпании и наличните възможности за полет, за да можете да намерите най-добрата оферта. Ще сравним цените, както и ще обсъдим неща като междинни кацания, отстъпки и други предимства на полетите с всяка авиокомпания. Така че, ако искате да спестите пари и да стигнете със стил, продължавайте да четете!

Каква е цената на самолетния билет от София до Варна?

За да разберете цената на самолетния билет от София до Варна, можете да използвате онлайн туристическа агенция или уебсайта на авиокомпанията. Средната цена на самолетен билет от София до Варна е около 80 EUR (156 BGN). Цените обаче могат да варират в зависимост от времето на годината и търсенето.

Летище София

Столицата на България, София, разполага с летище, което се намира на 10 километра източно от центъра на града и предлага както вътрешни, така и международни полети. На летището има два терминала – Терминал 1 за вътрешни полети и Терминал 2 за международни полети.

Летище София обслужва около 5 милиона пътници годишно, което е около два пъти повече от капацитета му.
Има няколко транспортни възможности за придвижване от летището до центъра на града, включително таксита, автобуси и влакове. Пътуването до града отнема около 20-30 минути в зависимост от трафика.qq

Самолетни билети от София до Варна

Летище Варна

Летище Варна е едно от най-натоварените летища в България. То се намира непосредствено до град Варна и е добре свързано с останалата част на страната. Летището предлага широка гама от полети до дестинации в цяла Европа и извън нея.

Междинни спирки

При полет от София до Варна има няколко междинни спирки. Първата спирка е на летището в София, където ще трябва да се чекирате и да оставите багажа си. Втората спирка е на пункта за проверка на сигурността, където ще трябва да преминете през метален детектор и да прегледате багажа си с рентген. Третата спирка е на изхода за качване на борда, където ще изчакате да се качите на самолета. Четвъртата и последна спирка е на пункта за получаване на багаж във Варна, където ще вземете багажа си и ще напуснете летището.

Свързани теми:  Защо да почиваме в къща на село

Авиокомпании

Има много авиокомпании, които летят от София до Варна. Най-популярните са Bulgaria Air, Lufthansa и Ryanair.

Bulgaria Air предлага най-много полети между двата града, като има няколко ежедневни излитания. Цените на полетите варират в зависимост от авиокомпанията и времето на годината, но можете да очаквате да платите около 180-360 BGN за двупосочен билет.

Полетът от София до Варна е бърз и лесен, като има много възможности за избор. Така че независимо дали търсите най-евтиния билет или най-удобния час на заминаване, със сигурност ще намерите полет, който отговаря на вашите нужди.

Вижте още

Дворци в околностите на Берлин

Кога са най-евтини самолетните билети

Защо хотел Перелик е идеалното място за корпоративно събитие?