Цени на билетите за двореца Белведере

дворецът белведере
4.8/5 - (11 votes)

Интересувате ли се от цените на билетите за двореца Белведере?

Дворецът Белведере във Виена е една от най-известните забележителности в Европа и е една от най-популярните туристически дестинации в Австрия. Със своята класическа барокова архитектура, зашеметяващи градини и красиви колекции от произведения на изкуството дворецът Белведере предлага уникално преживяване за туристите, които искат да се потопят в историята и културата. Но колко струва посещението на двореца? В тази публикация в блога ще разгледаме цените на билетите за двореца Белведере, за да можете да планирате пътуването си по подходящ начин. Ще разгледаме и някои от допълнителните функции, които се предлагат с билетите, за да сте сигурни, че ще извлечете максимална полза от посещението си.

Цени на билетите за двореца Белведере

Цената на билета за двореца Белведере зависи от вида на билета, който купувате. Единичен билет, който позволява влизане във всички части на двореца с изключение на Оранжерията, струва 11 евро. Комбинираният билет, който включва влизане в двореца и в Оранжерията, струва 15 евро. Семейният билет, който включва вход за двама възрастни и до три деца под 16 години, струва 33 евро. Билетите могат да бъдат закупени онлайн или в самия дворец.

дворецът белведере

Как да си купите билети за двореца Белведере

Ако искате да посетите двореца Белведере, една от най-популярните забележителности във Виена, ще трябва да си закупите билет предварително. Билетите могат да бъдат закупени онлайн или на място в самия дворец, но е препоръчително да ги закупите онлайн, за да избегнете дългите опашки.

За да закупите билети онлайн, просто отидете на официалния уебсайт и изберете броя на билетите и желаната дата на посещение. След като изберете тези опции, ще бъдете пренасочени към страница, където можете да въведете информацията за плащане. Билетите ще ви бъдат изпратени по електронната поща след успешно плащане.

Ако предпочитате да закупите билетите си в двореца, имайте предвид, че има два входа – източен и западен. Източният вход се намира в близост до Зимното училище по езда, а западният вход е до площад Ам Хоф. И на двата входа има каси, откъдето можете да закупите билетите си.

Свързани теми:  Къщите на Гауди в Барселона билети

Какво да не пропускате в двореца Белведере

Ако планирате пътуване до Виена, дворецът Белведере определено трябва да бъде в списъка ви с места, които да посетите. Ето какво не бива да пропускате, докато сте там:

  • Територията на двореца – Територията е красива и добре поддържана и предлага чудесна гледка към града.
  • Градините на двореца – Градините са обширни и великолепни, с много места за разглеждане.
  • Музеят – Музеят се помещава в бившия дворец и разполага с впечатляваща колекция от произведения на изкуството и артефакти.
  • Магазинът – В магазина се продават разнообразни сувенири, включително много уникални предмети, които няма да намерите никъде другаде.

Вижте още

Kак да намерите евтини самолетни билети

Билети за Oпера Гарние

ЦСКА билети