Цени на билетите за Капитолийските музеи

капитолийски музеи
4.1/5 - (18 votes)

Любопитно ли ви е какви са цените на билетите за Капитолийските музеи?

Искате да разгледате Капитолийските музеи в Рим, но не знаете колко ще ви струва това? Тогава тази статия е за вас! Ще направим преглед на цените на билетите, както и на отстъпките и другите оферти, които могат да се използват при посещението на музеите. Затова четете нататък, за да разберете колко може да ви струва посещението на Капитолийските музеи!

Цени на билетите за Капитолийските музеи

Капитолийските музеи се намират на върха на Капитолийския хълм в Рим. Те се състоят от два двореца – Палацо дей Консерватори и Палацо Нуово, и музеен комплекс с градина, в които е изложена голяма колекция от древноримски артефакти. Музеите са безплатни за граждани и жители на ЕС, както и за студенти и деца под 18 години. За всички останали цените на билетите са 12 евро за пълен билет, 7,50 евро за билет с намалена цена и 6 евро за билет за пенсионери. Предлага се и семеен билет за 24 евро.

капитолийски музеи

Как да резервирате билети за Капитолийските музеи лично?

Когато резервирате билети лично, трябва да вземете предвид няколко различни неща. Първото е видът на билета, който искате. Има различни видове билети за различни видове посетители. Ще трябва да решите дали искате единичен билет, групов билет или семеен билет. Второто нещо, което трябва да вземете предвид, е времето от деня, което искате да посетите. Капитолийските музеи са отворени от 9 до 19 ч., като последният вход е в 18 ч. Препоръчително е да резервирате билетите си предварително, за да можете да си гарантирате влизане във времето, което искате да посетите. Обиколките с екскурзовод трябва да бъдат резервирани предварително и зависят от наличността. Когато резервирате билети лично, моля, не забравяйте да вземете със себе си всички необходими документи (например документ за инвалидност, студентска книжка и т.н.), тъй като те ще ви дадат право на отстъпка.

Свързани теми:  Истанбулският аквариум билети

Как да резервирате билети за Капитолийските билети онлайн?

Билетите могат да бъдат резервирани онлайн чрез официалния уебсайт на музея или чрез уебсайтове за продажба на билети на трети страни.

За да резервирате билети чрез уебсайта на Капитолийските музеи, просто изберете датата и часа на посещението си в календара и след това кликнете върху бутона „Резервирай сега“. След това ще бъдете подканени да въведете личната си информация и данните за плащане. След като плащането ви бъде обработено, ще получите потвърждение по имейл с прикачен билет.

Ако предпочитате да резервирате билети чрез уебсайт на трета страна, има много реномирани уебсайтове, които предлагат тази услуга. Просто потърсете „билети за Капитолийските музеи“ в предпочитаната от вас търсачка и ще се появи списък с резултати.

Вижте още

Kак да намерите евтини самолетни билети

Oкеанографик валенсия цена на билетите

Самолетни билети от София до Варна