Цени на билетите за музея Орсе

Цени на билетите за музея Орсе
4.7/5 - (12 votes)

Искате ли да разберете цените на билетите за музея Орсе?

Музеят Орсе в Париж е една от най-популярните туристически атракции в града. Той е задължителен за всеки, който иска да се запознае с някои от най-известните произведения на изкуството от XIX и XX век. Но ако планирате да посетите този емблематичен музей, е важно да знаете какви цени на билетите можете да очаквате да платите. В тази статия ще разгледаме цените на билетите за музея „Орсе“ в Париж и какви възможности има за посетителите, които искат да спестят пари, без да жертват незабравимото си преживяване.

Музей Орсе

Музеят Орсе е една от най-популярните туристически дестинации в Париж. Разположен на левия бряг на Сена, музеят съхранява впечатляваща колекция от произведения на изкуството от XVIII и XIX век. Посетителите могат да видят творби на известни художници като Моне, Мане, Ван Гог и Реноар.

Музеят Орсе е отворен всеки ден с изключение на понеделник. Билети могат да бъдат закупени онлайн или на място в музея. Входът е 12 евро за възрастни, 9 евро за студенти и безплатен за деца под 18 години. Има и специални цени за пенсионери и семейства.

Какво да видите в музея Орсе

Музеят Орсе е дом на голяма колекция от произведения на изкуството от края на XIX и началото на XX век. Музеят е разположен в бивша железопътна гара, а самата сграда е произведение на изкуството. Колекцията включва картини, скулптури, мебели и други предмети от този период.

В музея Орсе има няколко експоната, които задължително трябва да се видят. Първата е картината на Клод Моне „Гара Сен Лазар“. Тази картина пресъздава шума и суетата на железопътната гара с ярките си цветове и детайлни мазки на четката. Друга картина, която задължително трябва да се види, е „Звездна нощ“ на Винсент ван Гог. Тази картина е едно от най-известните произведения на Ван Гог и със сигурност ще спре дъха ви.

Свързани теми:  Цена за бизнес класа на самолет

Ако се интересувате от скулптура, не забравяйте да разгледате „Целувката“ на Огюст Роден. Тази скулптура е една от най-известните творби на Роден и изобразява двама влюбени, заключени в прегръдка.

И накрая, не пропускайте да видите „Малка танцьорка на четиринадесет години“ на Едгар Дега. Тази скулптура пресъздава изяществото и красотата на млада балерина. Това е една от най-популярните творби на Дега и със сигурност ще ви впечатли.

Цени на билетите за музея Орсе

Как да стигнете до музея Орсе

За да стигнете до Музея Орсе, вземете влак по линия RER C от всяка парижка гара и слезте на спирка Musée d’Orsay. Музеят се намира на 10 минути пеша от гарата.

Цени на билетите за музея Орсе

Музеят „Орсе“ е една от най-популярните туристически дестинации в Париж, и за това има основателна причина. В музея се съхранява невероятна колекция от произведения на изкуството от края на 19-ти и началото на 20-ти век, което го превръща в задължителна забележителност за любителите на изкуството, посещаващи града.

Но как стоят нещата с цените на билетите за музея Орсе? Достъпни ли са те за всеки?

Ето разбивка на цените на билетите за музея Орсе:

Възрастни (18+) – 12 евро
Студенти (с валидна лична карта) – 9 евро
Деца (под 18 години) – безплатно
Пенсионери (65+) – 9 евро
Семеен пропуск (2 възрастни + 2 деца) – 24 евро

Както виждате, цените на билетите за музея Орсе са много разумни, особено като се има предвид качеството на изложеното изкуство. Така че, независимо дали сте загрижен за бюджета си пътешественик или просто искате да спестите малко пари по време на почивката си в Париж, не се колебайте да добавите музея Орсе към маршрута си!

Вижте още

Kак да намерите евтини самолетни билети

Oкеанографик валенсия цена на билетите

Безплатни музеи в Париж