Посещение на Камп Ноу

посещение на camp nou barcelona
4.6/5 - (14 votes)

Интересувате ли се от най-важната информация за посещение на Камп Ноу?

Стадионът „Камп Ноу“ в Барселона е задължителна забележителност за всеки футболен фен. Като най-голям стадион в Европа и дом на ФК Барселона, Камп Ноу е не само впечатляваща гледка, но и играе ключова роля в историята на испанския футбол. Независимо дали посещавате Барселона като част от почивка или просто като футболен фен, посещението на Камп Ноу е незабравимо преживяване. В този блог са описани всички невероятни дейности, на които можете да се насладите при посещението си на Камп Ноу – от разглеждането на емблематичната гледка до гледането на мач.История на Камп Ноу

Преживяването на Камп Ноу започва с обиколка на стадиона с екскурзовод, който разказва историята на възникването на ФК Барселона и неговия великолепен дом. Обиколката включва посещение на съблекалнята, стаята за пресата и президентската ложа. Кулминацията е на самия терен, където посетителите могат да си представят какво е да си играч или треньор на един от най-емблематичните стадиони в света.

ФК Барселона е основан през 1899 г. от група швейцарски, английски и каталунски футболисти, водени от Жоан Гампер. Първият дом на клуба се намира на Carrer Industria, но само след няколко години ФК Барселона надраства скромното си начало и се премества на Camp de Les Corts, където остава почти три десетилетия.

Камп де Лес Кортс е можел да побере повече от 60 000 зрители, но през 50-те години на миналия век популярността на ФК Барселона достига нови висоти и клубът се нуждае от по-голям стадион, за да побере страстните си фенове. През 1954 г. започва строежът на това, което ще се превърне в един от най-известните футболни стадиони в света: Камп Ноу.

Проектиран от Франсеск Митянс-Миро и открит през 1957 г., „Камп Ноу“ е бил дом на някои от най-великите моменти във футбола. От легендарния отбор на Йохан Кройф от 70-те години на миналия век до завладяващия отбор на Пеп Гуардиола от последните години.

Свързани теми:  Защо хотел Перелик е идеалното място за корпоративно събитие?
посещение на camp nou barcelona

Какво да видите при посещението на Камп Ноу?

  1. Изживяването на Камп Ноу: Това е задължително за всеки, който посещава Барселона за първи път. Надникнете зад кулисите на един от най-известните стадиони в света и научете всичко за историята на ФК Барселона.
  2. Музеят: Посещение на музея на Камп Ноу е задължително за всеки футболен фен. Разгледайте експонати за историята на клуба, вижте сувенири от някои от най-големите имена в играта и разгледайте отблизо самия стадион.
  3. Обиколка: Обиколката на Камп Ноу е идеалният начин да видите всичко, което стадионът предлага. От терена до ВИП зоните – ще можете да разгледате отвътре един от най-големите стадиони в Европа.
  4. Магазинът: Никое посещение на Камп Ноу не би било пълно без спирка в официалния клубен магазин. Вземете си сувенири или се подгответе за следващия мач със стил с продуктите на един от най-емблематичните футболни клубове в Европа.

Как да стигнете до Камп Ноу?

Камп Ноу се намира в западната част на Барселона, точно до магистрала А-2. Ако пристигате от летището, вземете влака RENFE до станция Passeig de Gràcia и след това се прекачете на метрото L3. Слезте на Palau Reial, а оттам е на кратка разходка.

Съвети за посещение на Камп Ноу

Ако посещавате Камп Ноу в Барселона, трябва да имате предвид няколко неща. Първо, въпреки че е възможно да закупите билети в деня на мача, препоръчително е да ги закупите предварително. Второ, имайте предвид, че сигурността на стадиона е затегната и е възможно да има проверки на чанти и лични обиски. Трето, опитайте се да пристигнете по-рано, за да можете да разгледате стадиона и да се потопите в атмосферата преди началото на мача. Четвърто, подгответе се за шумна и страстна публика; „Камп Ноу“ е известен с бурните си фенове. И накрая, не забравяйте да се насладите на местната храна и напитки по време на посещението си – в крайна сметка част от удоволствието да отидете на футболен мач е да опознаете културата на града домакин!

Свързани теми:  Защо да пътуваме с теснолинейката Септември – Добринище

Вижте още

Полет от София до Барселона

Музеят на Ван Гог в Амстердам

Уикенд в Барселона