Билети за Лувъра

билети за лувъра
4.8/5 - (41 votes)

Търсите билети за Лувъра и искате да разберете колко струват и от къде да ги закупите?

Лувърът е един от най-известните музеи в света и за това има основателна причина. В този грандиозен дворец, превърнат в музей, се съхранява ненадмината колекция от произведения на изкуството, която включва творби на Леонардо да Винчи, Рембранд и Винсент ван Гог. Опитайте се да се снабдите с билети предварително. Ако не можете, не се притеснявайте – има и други начини да разгледате Лувъра, без да чакате на опашка с часове. Ако планирате пътуване до Париж, Лувърът трябва да е на първо място в списъка ви с места за посещение. Но да влезете вътре може да е трудно, освен ако не планирате предварително. Музеят няма общ публичен вход; вместо това той изисква резервации за индивидуални сесии за разглеждане и групови обиколки на английски език (три на седмица).Как да си купите билети за Лувъра


Повечето хора си купуват билети онлайн поне една седмица предварително. Работното време варира в зависимост от сезона. За групи от 15 или повече души се препоръчва резервация. Капацитетът на музея е 9 000 души на ден, така че дори да нямате предварителни билети, може да успеете да влезете. Билетите за Лувъра са валидни само за един ден и можете да влезете в музея само на датата, посочена в билета.

Посещаемост на седмица


Лувърът не публикува данни за посещаемостта си, но не са рядкост стотици хиляди души на ден. Броят на посетителите варира в зависимост от деня от седмицата и от годишното време. Най-натоварените дни от седмицата обикновено са петък и събота, но най-претъпканото време обикновено е между 11 и 14 ч. Ако можете, избягвайте тези часове. Дните от вторник до четвъртък са най-малко претъпкани, а неделя е най-слабо претъпканият ден от седмицата. Седмицата след официален празник, особено в началото на седмицата, също е подходящо време за посещение. Като цяло Лувърът е най-малко претъпкан през първите две седмици на октомври.

Планирайте посещението си с аудиогид


Аудиогидът е включен в цената на входния билет. Ако искате да планирате посещението си и да се възползвате от тази услуга, най-добре е да пристигнете в музея с достатъчно свободно време. Лувърът има два входа: главен вход при пирамидата и втори вход при Карусел дю Лувър, който е по-малко претъпкан. Можете да влезете в музея през входа на Карусел, ако имате аудиогид или ако сте в група от 10 или повече души. Точно пред Лувъра има шкафчета, в които можете да оставите чантите си и всички големи предмети, които не искате да вземете в музея.

Свързани теми:  Цена за бизнес класа на самолет
билети за лувъра

Опитайте приложението на музея Лувър


Приложението на музея Лувър ви позволява да се „разходите“ из Лувъра и да видите кои експонати са изложени. Можете също така да го свържете с виртуално копие на картата на музея и да разберете кои зали и изложби са отворени в деня на вашето посещение. Приложението е достъпно на английски и френски език, както за операционни системи Android, така и за iOS.

лувър билет опашка

Преминете през опашката с билет „Skip the Queue“ / „Прескочи опашката“


Някои от най-известните произведения на изкуството в Лувъра са Венера дьо Мило, Мона Лиза и Крилатата победа. За съжаление, тези три произведения са изключително популярни и често са в центъра на големи опашки. Билетите „Прескочи опашката“ ви позволяват да преминете през опашките и да отидете направо на входа. Цените на тази услуга варират в зависимост от времето на годината и популярността на избраното произведение. Ако сте готови да платите малко повече, ще можете да преминете опашката почти веднага след като пристигнете в Лувъра. Най-важното е да вземете решение какъв билет да си купите веднага щом пристигнете в музея.

Други начини да разгледате Лувъра, без да чакате на опашка


Ако нямате време да пристигнете в музея с достатъчно предизвестие или не искате да платите допълнителната цена на билета „Прескочи опашката“, има и други начини да разгледате Лувъра, без да чакате на опашка. Ако искате да посетите „Венера дьо Мило“, „Мона Лиза“ и „Крилатата победа“, качете се с ескалаторите до втория етаж, където ще намерите копия на тези произведения. Съществува и онлайн виртуална обиколка на тези три произведения, която може да бъде достъпна по всяко време от всяка точка на света. Виртуалната обиколка не е толкова добра, колкото да видите истинското нещо, но поне ще ви спести стоенето на опашка в продължение на няколко часа.

Важно


Лувърът е една от най-популярните дестинации в Париж, но посещението му може да бъде предизвикателство. Не забравяйте да закупите билетите си предварително, за да избегнете разочарование. Можете също така да посетите музея с обиколка с екскурзовод или да разгледате изкуството чрез приложение. Ако търсите уникално музейно преживяване, можете да опитате да го посетите и в извънработно време!

Свързани теми:  Kак да се придвижваме във Виена

ВИЖ ОЩЕ ПО ТЕМАТА

  • Къде да хапнем евтино в Париж
  • Билети за забележителности в Париж
  • Корабче по сена в Париж цена на билета
  • Парк Де Пренс билети
  • Безплатни музеи в Париж
  • Какво да видим в Париж за 3 дни
  • Уикенд в Париж забележителности
  • Двореца Версай билет за вход
Как да получа евтини билети за Лувъра?

Използвайте туристическа карта.  ай-популярните отстъпки се намират в картите с отстъпка за туристически атракции. 

Кой ден е свободен в Лувъра?

Входът е безплатен за всички под 18 години през цялата година и под 26 години в петък вечер. В първата събота на всеки месец между 18:00 и 21:45 и през целия ден на Деня на Бастилията (14 юли) входът е безплатен за всички. Бъдете предупредени обаче, галериите стават още по-натоварени по това време.

Вижте още

Парк Де Пренс Билети

Дворецът Шьонбрун във Виена

Билет за Айфеловата кула