Билети за фериботи

Ферибот билети
4.8/5 - (19 votes)

Търсите изгодни билети за фериботи?

Ако ще пътувате с ферибот в някой от крайбрежните градове или острови, ви е необходим билет за ферибот. В зависимост от мястото и времето тези билети могат да бъдат скъпи, затова изброяваме някои от най-добрите начини да се сдобиете с тях, без да харчите пари. Основният начин да се сдобиете с евтини билети за фериботи, които пресичат морета и други водни пътища, е да ги резервирате предварително. Също така трябва да проверите за специални промоции от компанията, която управлява фериботната услуга. Някои услуги могат да предлагат и билети с отстъпка за пенсионери, деца или студенти с валидна лична карта. Ето няколко съвета за това как да спестите пари, когато купувате билети за пътуване с ферибот:

Проверете за специални промоции

Можете да спестите пари от фериботните си билети, като направите резервация през февруари. Това е месецът, в който фериботните компании провеждат промоции, за да привлекат клиенти извън сезона.

Купете билетите си предварително

Ако пътувате по море, трябва да купите фериботните си билети предварително, за да получите най-добрата цена. Повечето фериботни компании увеличават цените на билетите си с наближаването на датата на отплаване. Някои компании също така разпродават билетите си, особено по популярни маршрути. Разстоянието до мястото на пътуването, разписанието на ферибота, климатичните условия и годишното време – всички те ще повлияят на времето за преминаване. Ако бързате да стигнете до местоназначението си, може да помислите за резервация на по-бърз ферибот. Имайте предвид, че тези фериботи обикновено са по-скъпи от по-бавните кораби. Фериботната компания също така ще ви таксува повече, ако искате да паркирате автомобила си на палубата. Фериботите, които пресичат открити води, обикновено са по-скъпи от тези, които пътуват по вътрешни водни пътища.

Проверете за кодове за отстъпки, преди да закупите фериботните си билети

Много фериботни компании предлагат специални отстъпки на своите уебсайтове. Преди да закупите билетите си, винаги проверявайте дали има кодове за отстъпка, които можете да приложите. Ако пътувате с автомобил, може също да можете да получите отстъпка. Повечето фериботни компании ще ви позволят да паркирате колата си на тяхната палуба срещу допълнително заплащане. Някои фериботни компании предлагат отстъпка за билети за студенти или пенсионери. Възможно е също така да получите отстъпка, ако пътувате извън сезона.

Свързани теми:  Каса Мила

Опитайте се да пътувате извън пиковите часове

Обикновено фериботите са най-претъпкани между 9 и 16 часа. Ако можете, опитайте се да пътувате извън тези часове, за да спестите пари от билетите си. Възможно е също така да получите по-добра цена, ако сте готови да пътувате в каюта с намаление. Ако пътувате с автомобил, можете да спестите пари и като паркирате колата си на палубата, вместо в гаража. Паркирането на палубата обикновено е по-евтино, отколкото в гаража, но може да се наложи да извървите малко повече път, за да стигнете до зоната за пътници. Някои фериботни компании ще ви позволят да направите резервация за каюта с отстъпка. Ако имате автомобил, може да се наложи да го паркирате в гаража, където ще бъде много по-шумно и неудобно. Имайте предвид, че когато направите резервация, каютата не ви е гарантирана, така че може да се наложи да се разхождате и да сравнявате цените, когато стигнете до фериботния терминал.

Избягвайте да плащате пълната цена, като използвате търсачка за оферти за фериботни билети

Повечето фериботни компании предлагат специални цени на своите уебсайтове и в профилите си в социалните мрежи. Възможно е обаче да не забележите тези оферти, ако не ги търсите. Например, ако пътувате с автомобил, вероятно ще трябва да платите по-висока цена. Ако желаете да качите автомобила си на палубата, може да успеете да получите намалена цена. Възможно е обаче никога да не разберете за тази сделка, ако не я търсите активно. Много фериботни компании също ще предложат оферти на своите уебсайтове. Възможно е обаче да не ги забележите, ако не ги търсите активно.

Заключение

Основният начин да се сдобиете с евтини билети за фериботи, които прекосяват морета и други водни пътища, е да ги резервирате предварително. Също така трябва да проверите за специални промоции от компанията, която управлява фериботната услуга. Някои услуги могат да предлагат и билети с отстъпка за пенсионери, деца или студенти с валидна лична карта. И накрая, винаги проверявайте за кодове за отстъпки, преди да закупите фериботните си билети. Избягвайте да плащате пълната цена, като активно търсите оферти и промоционални кодове.

Свързани теми:  Цени на билетите за двореца Белведере

Вижте още

Билет за финал на шампионска лига

Двореца Версай билет за вход

Национален театър София