Билет за Айфеловата кула

5/5 - (8 votes)

‍Търсите билет за Айфеловата кула?

Айфеловата кула е вероятно един от най-известните паметници в Париж, което я прави и най-посещаваната. Тъй като всяка година милиони туристи се стичат, за да видят тази кула, може би си мислите, че да се сдобиете с билет, за да се изкачите до втория ѝ етаж, няма да е лесно. Не се страхувайте обаче: Има много начини да се изкачите на Айфеловата кула, без да се налага да чакате на опашка с часове. Тук ще ви дадем няколко идеи как да се сдобиете с билет и да се възхитите на една от най-красивите конструкции, строени някога.Как да си купите билет за Айфеловата кула в Париж

Как да си купите билет за Айфеловата кула, когато има толкова много туристи и толкова малко билети? Това може да звучи очевидно, но е важно да планирате предварително. Преди да пристигнете в Париж, разберете дали има някакви специални събития, които се провеждат, докато сте там. Ще искате да избегнете посещението на Айфеловата кула в натоварени дни, когато ще има дълги опашки, както и през уикендите, когато кулата е особено претъпкана. Също така избягвайте да посещавате кулата през лятото, когато температурата може да достигне 90-те градуса. Най-добрият вариант е да посетите кулата през студените месеци, когато тя е отворена, но дните са по-кратки, което означава, че посетителите ще бъдат по-малко. Ако се случи да посетите кулата по време на специално събитие, има начини да се сдобиете с билет, дори и те да са разпродадени. Ще поговорим повече за това по-долу.

Използване на туристически агент за закупуване на билет

Може би това не е първото нещо, което ви идва наум, но туристическият агент може да бъде чудесен източник за резервиране на билети за Айфеловата кула. Много туристически агенти ще имат достъп до продажби, които не са достъпни за широката публика, което означава, че имате по-голям шанс да получите билет. Ако посещавате Париж в натоварен период от годината, може да помислите за резервиране на билети чрез туристически агент. Ако билетите са трудни за намиране, туристическият агент може да ви помогне да намерите други неща за правене, докато сте в Париж, които не изискват билети. Те могат също така да ви помогнат да намерите други места за настаняване, които не изискват предварителна резервация на билети.

Свързани теми:  Цени на билетите за двореца Белведере

За да влезете след работно време

Ако билетите за Айфеловата кула, които искате да закупите, вече са разпродадени, може да опитате да отидете в извънработно време. Айфеловата кула има удължено работно време през зимата, а през лятото кулата е отворена до 2 часа през нощта. Ако посетите Айфеловата кула след края на работното време, няма да можете да се изкачите до втория етаж, но все пак можете да й се възхищавате отдолу. Все пак ще трябва да бъдете дискретни, тъй като достъпът след работно време се предоставя само на хора, които работят в кулата. Ако имате късмет, охранител ще ви пусне да влезете след работно време. В противен случай можете да посетите кулата през деня и да помолите охранител да ви пусне след работно време. Това не е гарантирано, но си струва да опитате, тъй като няма как да получите билет.

Опитайте късмета си в туристическия офис на Париж

Друг вариант е да посетите туристическия офис на Париж, където понякога се провежда лотария за билети за Айфеловата кула. Билетите се раздават по реда на постъпването им, като има само няколко налични билета. Лотарията за билети се провежда всеки ден в 10:00 ч. и 15:00 ч. Туристическият офис на Париж се намира на булевард Капуцини 25. Посетителите трябва да отидат тук лично, тъй като няма онлайн лотария. Ако спечелите билет, ще ви бъде позволено да се качите на втория етаж на по-късна дата. Туристическият офис на Париж продава билети и на място, ако сте пропуснали лотарията.

Опитайте се да купите от продавач на билети

Ако сте пропуснали да участвате в лотарията за Айфеловата кула в туристическия офис, опитайте да посетите продавач на билети. Въпреки че не е гарантирано, че ще успеете да намерите билет, си струва да опитате. Продавачите на билети могат да бъдат открити в близост до Айфеловата кула и са отворени всеки ден. Когато посетите продавач на билети, често ще видите табели, които рекламират, че има налични билети. Може да е трудно да се разбере дали един човек има повече билети от друг, затова е най-добре да се оглеждате. Продавачите на билети обикновено разполагат с билети, които са били купени и след това препродадени или са им били дадени от хора, които са променили решението си да посетят Айфеловата кула. Понякога можете да намерите билети на по-ниска от обичайната цена, но е важно да помните, че никога не знаете колко дълго са лежали тези билети.

Свързани теми:  Билети за музея Прадо

Заключение

Айфеловата кула е една от най-популярните атракции в Париж, което означава, че може да се окаже предизвикателство да се сдобиете с билет. За щастие има много различни начини да се сдобиете с билет, ако те са продадени, включително да отидете в извънработно време или да опитате късмета си в туристическия офис на Париж. Ако следвате тези съвети, би трябвало да успеете да посетите Айфеловата кула, без да чакате на опашка с часове.

Вижте още

Oкеанографик валенсия цена на билетите

Билети за Мадам Тюсо в Истанбул

Саграда Фамилия билети