Време на полет от София до Атина

време на полет от София до Атина
4.5/5 - (11 votes)

Знаете ли какво е времето за полет от София до Атина?

Средното време за полет от София, България, до Атина, Гърция, е два часа и петнадесет минути. Въпреки че това може да изглежда кратък полет, ориентирането в различните правила и разпоредби, свързани с международното пътуване, може да бъде трудно. В тази публикация в блога ще обсъдим различните полети, които се предлагат между тези два града, както и всяка друга важна информация, която трябва да знаете, преди да излетите. Независимо дали търсите най-бързия или най-икономичния вариант, четете нататък, за да получите отговори на всичките си въпроси!

Колко е времето за полет от София до Атина?

Времето за полет от София до Атина е 1 час и 20 минути. Общото разстояние, което се изминава, е приблизително 648 километра.

Кои са различните авиокомпании, които летят по този маршрут?

Има няколко авиокомпании, които летят по маршрута София – Атина. Сред тях са Aegean Airlines, Bulgaria Air, Olympic Air и Ryanair.

Aegean Airlines е авиокомпанията флагман на Гърция и най-голямата авиокомпания в страната. Седалището ѝ е в Кифисия, предградие на Атина. Авиокомпанията извършва полети до над 60 дестинации в Гърция и в чужбина, включително до София.

България Ер е авиокомпанията флагман на България и е основана през 2002 г. Авиокомпанията извършва полети до над 30 дестинации, включително Атина и София.

Olympic Air е регионална авиокомпания, базирана в Атина, Гърция. Тя е дъщерно дружество на Aegean Airlines и е основана през 2009 г. Авиокомпанията лети до над 20 дестинации в Гърция, както и до София.

Ryanair е ирландска нискотарифна авиокомпания, основана през 1984 г. Седалището ѝ е в Дъблин и лети до над 200 дестинации в Европа и Северна Африка, включително до Атина и София.

От кое летище е най-добре да летите?

Има няколко различни летища, на които можете да летите, когато пътувате до Атина. Най-натовареното летище е международното летище в Атина, което е и най-близкото летище до центъра на града. Това летище обслужва повечето международни полети, които пристигат в Атина. Ако летите от Европа, може да летите и до летище „Елефтериос Венизелос“, което се намира на около 40 км извън Атина. Това летище е център на Aegean Airlines и Olympic Air, така че може да е по-лесно да намерите директни полети до него от други части на Европа. Независимо от това кое летище ще изберете за полет, ще можете лесно да стигнете до крайната си дестинация в Атина с обществен транспорт или такси.

Свързани теми:  Защо хотел Перелик е идеалното място за корпоративно събитие?

Вижте още

Какво мога да нося в ръчния си багаж в самолета

Kак да се придвижваме във Виена

Полет София-Малага продължителност