Дворецът Шьонбрун във Виена

4.7/5 - (16 votes)

Чували ли сте за зашеметяващият дворец Шьонбрун във Виена?

Виена е град, изпълнен с историческо и културно значение, и дворецът Шьонбрун не е изключение. Разположен в 14-и район на града, дворецът Шьонбрун е бил лятна резиденция на австрийската династия на Хабсбургите в продължение на шест века. През годините той е бил дом на различни членове на императорското семейство и се е превърнал в една от най-големите туристически атракции във Виена. Ако планирате пътуване до Виена, трудно бихте могли да пренебрегнете посещението на този емблематичен дворец. В тази публикация в блога ще обсъдим всичко, което трябва да знаете за билетите за двореца Шьонбрун, за да може посещението ви да премине възможно най-безпроблемно.Дворецът Шьонбрун във Виена

Дворецът Шьонбрун е една от най-популярните туристически атракции в Австрия. Дворецът е построен през 18 век и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Дворцовият комплекс включва зоологическата градина Шьонбрун, Къщата на палмите и Глориете. Посетителите могат да разгледат територията на двореца, да посетят музеите и да участват в сезонни събития.

Различните видове билети

Има различни видове билети за двореца Шьонбрун в зависимост от това какво бихте искали да видите и да правите.

  • Билетът за голямата обиколка е най-популярният и ви дава достъп до целия дворец, включително апартаментите на Франциска Каролина, Мария Терезия, Мария Антоанета, концерт в Хофмузикапеле (при наличие на свободни места) и обиколка с екскурзовод на вашия език. Към този билет можете да добавите и аудиогид.
  • Билетът за императорската обиколка ви дава достъп до всички отворени за посетители помещения в основната сграда, както и до Глориет и Тайната градина. Към този билет можете да добавите и аудиогид.
  • Ако искате да видите само определени части на двореца, има и такива билети. Билетът за Музея на каретите ви дава достъп до Музея на каретите и императорските конюшни. Билетът за Хермесвила осигурява достъп до лятната резиденция на императрица Елизабет във Винервалдската гора. И накрая, билетът за Сиси дава достъп само до онези стаи, които са свързани с императрица Елизабет (Сиси).
Свързани теми:  Сатиричен театър София

Какво да видите в двореца

В двореца Шьонбрун има толкова много неща за разглеждане! Посетителите могат да разгледат зашеметяващите градини, да направят обиколка на пищните стаи на двореца или дори да посетят намиращата се на място зоологическа градина. Без значение от какво се интересувате, в двореца Шьонбрун има за всекиго по нещо.

Едно от най-популярните занимания в двореца е обиколката на величествените стаи. Тези обиколки дават възможност на посетителите да се запознаят с пищния начин на живот на бившето императорско семейство. Посетителите могат да се запознаят и с историята на двореца и с начина, по който той е бил използван във времето.

Друго популярно занимание в двореца Шьонбрун е разглеждането на красивите градини. Градините са с площ над 14 хектара и включват много различни зони за разглеждане. В тях има фонтани, скулптури, оранжерии и дори трасе с препятствия за деца! Срещу допълнително заплащане посетителите могат да се разходят с карета, теглена от кон, из двореца.

Ако се интересувате от животни, непременно посетете Tiergarten Schönbrunn, която се намира на територията на двореца. Тази зоологическа градина е на повече от 200 години и е дом на над 750 различни вида животни.

Как да стигнете до двореца

Предполагаме, че искате да получите съвети как да стигнете до двореца Шьонбрун:

Дворецът Шьонбрун

Най-добрият начин да стигнете до двореца Шьонбрун е да използвате U-Bahn (метрото). Дворецът се намира в непосредствена близост до две различни спирки на метрото. Първата спирка е „Шьонбрун“, а втората – „Карлсплац“. Ако се качите на метрото, то ще ви отведе директно до портите на двореца.

Ако идвате от центъра на Виена, можете да вземете и автобус или трамвай. Автобуси 60А и 1090 ще ви закарат до портите на двореца Шьонбрун. Трамвай D също ще ви отведе точно до входа на двореца.

Ако се чувствате авантюристично настроени, друг начин да стигнете до двореца Шьонбрун е да направите обиколка със Segway. Това е чудесен вариант, ако искате да видите някои от другите забележителности на Виена по пътя, като двореца Белведере или катедралата Свети Стефан.

Свързани теми:  Билети за Oпера Гарние

Заключение

Дворецът Шьонбрун във Виена е задължителна дестинация за всеки пътешественик, който иска да опознае културата и историята на Австрия. С широката гама от възможности за закупуване на билети всеки пътник може да намери идеалното преживяване, което да отговаря на неговия бюджет и интереси. От обиколки с екскурзовод, които предлагат ексклузивен достъп до части от двореца, недостъпни за обикновените билети, до аудиогидове, създадени с оглед на децата – в тази невероятна забележителност има за всекиго по нещо. Така че без значение какъв вид приключение търсите, не забравяйте да добавите посещение на двореца Шьонбрун във Виена към следващия си туристически маршрут!

Вижте още

Левски билети

Цените на билетите за аквариума в Барселона

Билети за Локомотив (Пловдив)