Забележителности в Лондон

Забележителности в Лондон
4.2/5 - (14 votes)

Лондон е един от най-живописните и вълнуващи градове в света. Той предлага множество атракции, дейности и забележителности за всеки вкус. Независимо дали сте любител на историята или на архитектурата, в Лондон има на какво да се насладите. Въпреки това, при толкова много неща, които можете да правите и да видите в града, може да е трудно да решите кои забележителности са най-добрите. Ето защо съставихме това ръководство за най-добрия маршрут за разглеждане на забележителности в Лондон.Бъкингамският дворец

Бъкингамският дворец е една от най-популярните туристически атракции в Лондон. Той е официалната резиденция на британския монарх и е такъв от 1837 г. насам. Дворецът е отворен за посетители през летните месеци и посетителите могат да разгледат държавните стаи, които са обзаведени с някои от най-големите съкровища от кралската колекция.

Забележителности в Лондон

Катедралата „Сейнт Пол

Ако искате да видите най-доброто от Лондон за кратко време, тогава този маршрут за разглеждане на забележителности е за вас. Започнете пътуването си от катедралата „Сейнт Пол“ – една от най-емблематичните сгради в града. Оттам се разходете до Уестминстърското абатство – още една задължителна забележителност за всички, които посещават Лондон за първи път. От Уестминстърското абатство продължете към Бъкингамския дворец, официалната резиденция на британския монарх. Завършете деня си с посещение на Хайд Парк, един от най-големите паркове в Лондон, в който се намират много известни забележителности като ъгъла на говорителите и езерото Серпентайн.

Природонаучният музей

Природонаучният музей е задължителна забележителност за всеки, който се интересува от света на природата, а освен това е и една от най-популярните туристически атракции в Лондон. При толкова много неща за разглеждане и правене може да е трудно да се ориентирате откъде да започнете. Ето защо съставихме това удобно ръководство, за да ви помогнем да извлечете максимална полза от посещението си.

Свързани теми:  Полет от София-до Атина

Първата спирка от вашата обиколка трябва да бъдат динозаврите. В Природонаучния музей се намира една от най-големите колекции от кости на динозаври в Европа, а експозициите със сигурност ще ви впечатлят. Ако имате късмет, може дори да забележите истински фосил, който се разкопава в лабораториите на музея.

След това се отправете към галерията за бозайници, за да се запознаете с някои от най-емблематичните животни в света. От лъвове и тигри до слонове и маймуни – в тази галерия е представено голямо разнообразие от бозайници от цял свят. Можете дори да се запознаете отблизо с някои от тези същества по време на демонстрациите на животни на живо в музея.

Забележителности в Лондон

Музей „Виктория и Албърт

Музеят „Виктория и Албърт“ е световноизвестен музей на изкуството и дизайна с огромна колекция от над 2,3 милиона предмета. Разположен е в сърцето на лондонския квартал Уест Енд, само на кратка разходка от големи забележителности като Бъкингамския дворец и Уестминстърското абатство.

V&A е разделен на седем секции, всяка от които има свой собствен фокус: Великобритания, Европа, Азия, Близкия изток, Африка, Океания и Америка

Започнете посещението си в Британските галерии, които разказват историята на 1000 години изкуство и дизайн от Англия. Сред акцентите са творби на Леонардо да Винчи, Джон Констабъл и Деймиън Хърст. Оттам се отправете към европейските галерии, за да видите шедьоври от целия континент. Не пропускайте скулптурите на Микеланджело в раздела Италиански ренесанс или картините на Рембранд в галерията The Low Countries.

В тази галерия се помещава една от най-големите колекции на азиатско изкуство в Европа с творби от Китай, Япония, Индия, Корея и Югоизточна Азия. Следва галерията Близкият изток, където можете да откриете ислямско изкуство от целия свят. Вижте зашеметяващи примери на калиграфия, металопластика,

Забележителности в Лондон

Заключение

Лондон е един от най-прекрасните градове в света и в него има за всекиго по нещо. Независимо дали търсите спокойна разходка с лодка по Темза или зашеметяващи гледки от някои от емблематичните лондонски забележителности, този предложен маршрут за разглеждане на забележителности ще ви осигури незабравимо преживяване. Насладете се на всеки миг, докато разглеждате всичко, което Лондон може да ви предложи!

Свързани теми:  Разписание на трамвай 10 София

Вижте още

Време на полет от София до Атина

Колко време трае полета от София до Инстанбул

Пролетната умора