Истанбулският аквариум билети

Истанбулският аквариум
4.6/5 - (17 votes)

Интересувате ли се от билети за Истанбулския аквариум?

Аквариумите са завладяващ и уникален начин да научите повече за морските обитатели и подводния свят. В Истанбул, оживен метрополис, разположен на границата между Европа и Азия, се намира един от най-големите и впечатляващи аквариуми в Европа – Истанбулският аквариум. Ако планирате да посетите Истанбул и се интересувате от изучаване на подводния свят, тогава закупуването на билети за Истанбулския аквариум е отличен избор.

Истанбулският аквариум е огромен комплекс, който се простира на повече от 64 000 квадратни метра и е дом на над 15 000 различни вида морски обитатели от цял свят. Аквариумът е разделен на различни зони, всяка от които представя различен регион от световния океан. Посетителите могат да изследват тропическите рифове, морските дълбини, река Амазонка и много други местообитания, като същевременно научават за уникалните същества, които наричат тези места свой дом.

Какви са цените на билетите за Истанбулския аквариум?

За Истанбулския аквариум се предлагат различни видове билети в зависимост от вашите предпочитания и бюджет. Билетите за общ вход дават достъп до основните експозиционни зони на аквариума и започват от 130 турски лири (около 15 USD) за възрастни и 90 турски лири (около 10 USD) за деца. Тези билети позволяват на посетителите да разгледат аквариума със собствено темпо и да се насладят на гледките и звуците на подводния свят.

За тези, които искат по-интерактивно преживяване, Истанбулският аквариум предлага и обиколки с екскурзовод и специални програми. Те включват обиколки зад кулисите, демонстрации на хранене и дори възможност за плуване с акули. Цените на тези преживявания варират в зависимост от вида на програмата и възрастта на участника, но обикновено започват от около 300 турски лири (приблизително 35 USD) на човек.

Истанбулският аквариум

Повече за посещението на Истанбулския аквариум

Ако посещавате Истанбул със семейството си, тогава истанбулският аквариум е чудесен избор за еднодневно посещение. Аквариумът разполага със специална детска зона, където децата могат да се запознаят с морския живот чрез интерактивни експонати и игри. Предлагат се и образователни програми и семинари, които имат за цел да научат децата за значението на опазването на нашите океани и съществата, които живеят в тях.

Свързани теми:  Цени на билетите за Капитолийските музеи

Когато купувате билети за Истанбулския аквариум, препоръчваме да го направите предварително, тъй като аквариумът може да бъде доста натоварен, особено в пиковия сезон. Билетите могат да бъдат закупени онлайн чрез уебсайта на аквариума или на касата на входа. Заслужава да се отбележи също, че аквариумът е отворен всеки ден от седмицата, от 10 до 19 ч.


Още от Истанбул:

Вижте още

Билети за забележителности в Париж

Търсачки за самолетни билети

Саграда Фамилия билети